Mleko spożywcze otrzymywane jest podczas obróbki termicznej (pasteryzacji) mleka surowego w temperaturze 85°C – 90°C.Po pozostawieniu w temperaturze pokojowej można uzyskać skrzep odpowiadający produktowi - mleko zsiadłe.
Mleko Wiejskie od krów spełnia najwyższe standardy jakości w Polsce, a dzięki niskiej temperaturze pasteryzacji zachowuje pełnię smaku i wysoką zawartość składników odżywczych: białek serwatkowych i witamin A, D i E. Aby mleko łatwo było ze sobą zabrać, wlaliśmy je do wygodnej butelki z uchwytem. Doskonałe do picia oraz jako niezastąpiony składnik...
Idealne mleko dla osób z nietolerancją pokarmową cukru mlecznego. Dzięki specjalnemu procesowi z użyciem enzymu laktazy, zawarty w mleku cukier mleczny jest rozkładany, a właściwości produktu pozostają niezmienione. Mleko Łaciate bez laktozy to pełnowartościowe mleko, doskonałe źródło wapnia i białka. Zastosowanie nowoczesnej technologii, pozwala zachować...
Kozie mleko wysoko pasteryzowane. Zawartość tłuszczu 2,5%.
Mleko UHT bez laktozy, zawartość tłuszczu 1,5%.
Mleko Wiejskie od krów spełnia najwyższe standardy jakości w Polsce, a dzięki niskiej temperaturze pasteryzacji zachowuje pełnię smaku i wysoką zawartość składników odżywczych: białek serwatkowych i witamin A, D i E. Aby mleko łatwo było ze sobą zabrać, wlaliśmy je do wygodnej butelki z uchwytem. Doskonałe do picia oraz jako niezastąpiony składnik...