Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), woda, olej roślinny rzepakowy, drożdże, cukier, mleko w proszku, proszek z całych jaj kurzych.
Skład: Ziemniaki, skrobia ziemniaczane, woda, olej roślinny rzepakowy, sól.
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), woda, kasza gryczana (13%), pieczarki (10%), cebula, olej roślinny rzepakowy, przyprawy naturalne, sól.
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), woda, mięso wołowe (12,5%), mięso wieprzowe (7,5%), cebula, seler, pietruszka, por, bułka pszenna tarta (zawiera gluten), olej roślinny rzepakowy, przyprawy naturalne, sól.
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), mleko w proszku, proszek z całych jaj kurzych, woda, mięso wieprzowe (12,5%), mięso wołowe (7,5%), bułka pszenna tarta (zawiera gluten), cebula, seler, pietruszka, por, olej roślinny rzepakowy, przyprawy naturalne, sól.
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), mleko w proszku, proszek z całych jaj kurzych, woda, kapusta kwaszona (16%), pieczarki (6,5%), bułka pszenna tarta (zawiera gluten), cebula, olej roślinny rzepakowy, przyprawy naturalne.
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), woda, ser biały twarogowy (25%), cukier, cukier wanilinowy (cukier, aromat etylowanilina).
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), woda, ziemniaki, ser biały twarogowy, cebula, olej roślinny rzepakowy, przyprawy naturalne, sól.
Skład: Mąka pszenna (zawiera gluten), woda, mięso wołowe (12,5%), mięso wieprzowe (7,5%), cebula, bułka pszenna tarta (zawiera gluten), olej roślinny rzepakowy, przyprawy naturalne, sól.
Gołąbki z ryżem naturalnym to delikatne i pełnowartościowe danie, które nadaje się na obiad lub kolację dla całej rodziny. Bez obaw można je podawać rekonwalescentom lub osobom stosującym dietę bezglutenową.
Pożywny Strogonow pomoże zbudować masę mięśniową, a także wzmocnić serce. Proteiny sojowe w odróżnieniu od białek zwierzęcych nie zawierają tłuszczów nasyconych – dlatego są świetnym zamiennikiem mięsa w terapii chorób sercowo-naczyniowych.
Bigos to danie, które wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem, rodzinną sielanką i świątecznymi spotkaniami. Nic dziwnego – potrawa ta gości na polskich stołach od dekad, a początków tego przysmaku upatrywać należy już w XVII wieku. Choć jego przygotowanie jest nieco czasochłonne, dziś można jeść go bez konieczności spędzania w kuchni długich godzin.
Królowa kasz, jaglanka, odkwasza i harmonizuje funkcjonowanie organizmu. Według medycyny chińskiej wykazuje właściwości rozgrzewające, dzięki czemu wzmacnia osłabiony organizm. Poleca się ją w czasie przeziębień i kaszlu, gdyż usuwa z organizmu nadmiar śluzu.
Choroby cywilizacyjne to zmora dzisiejszych czasów. Cukrzyca, miażdżyca, hipercholesterolemia, depresja, stłuszczenie wątroby… można by wyliczać bez końca. Istnieje jeden sposób na skuteczne zapobieganie i leczenie tych schorzeń – zdrowa i zbilansowana dieta.
Podstawowym składnikiem jest soja, która posiada właściwości wzmacniające organizm ze względu na wysoką zawartość pełnowartościowego białka, izoflawonów oraz koenzymu Q10 odpowiedzialnego za przemiany energetyczne organizmu.
Bardzo często uważa się, że wegetarianom i weganom grozi niedobór białka. Nic bardziej mylnego! Szereg produktów roślinnych, w tym soja, to białka pełnowartościowe zawierające komplet aminokwasów, które musimy dostarczyć organizmowi z zewnątrz. Ponadto przyswajalność białka sojowego wynosi aż 91%, identyczny poziom biodostępności posiada białko z kurzego...
Danie zawiera niskotłuszczowe białko roślinne, całą gamę witamin i składników mineralnych obecnych w warzywach oraz antyoksydanty: kwercytynę zawartą w cebuli i luteinę, w którą przebogaty jest koncentrat pomidorowy (zawiera jej więcej niż surowe pomidory).
Zaburzenia trawienia to powszechny problem całego społeczeństwa. Główną przyczyną jest niezbilansowana dieta pełna rafinowanych cukrów i tłuszczów nasyconych, która wzmaga problemy z wydzielaniem soków żołądkowych i rozrostem patogennej flory jelitowej.
Bazą naszych pożywnych gołąbków wegetariańskich z kaszą gryczaną, soczewicą i siemieniem lnianym jest słynąca z wielu właściwości leczniczych biała kapusta.
Zadziorne buraczki kryją w sobie mnóstwo witalności.
Królowa kasz, jaglanka, odkwasza i harmonizuje funkcjonowanie organizmu. Według medycyny chińskiej wykazuje właściwości rozgrzewające, dzięki czemu wzmacnia osłabiony organizm. Poleca się ją w czasie przeziębień i kaszlu, gdyż usuwa z organizmu nadmiar śluzu.
Ciecierzotto to żelazna porcja żelaza, które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia. A teraz coś, czego nie wiedzieliśmy: ciecierzyca nie rośnie dziko, jest rośliną wyłącznie uprawną i towarzyszy nam już od ponad 11 tysięcy lat!
Ciecierzotto oprócz białka i błonnika zawiera potas, który wspiera układ nerwowy i reguluje ciśnienie krwi. Ma też witaminę A na prawidłowe widzenie i odporność. A teraz coś, czego nie wiedzieliśmy: ciecierzyca nie rośnie dziko, jest rośliną wyłącznie uprawną i towarzyszy nam już od ponad 11 tysięcy lat!
Jedno opakowanie – tyle możliwości! Choć kasza bulgur z pomidorami, oliwkami i miętą sama w sobie stanowi pyszny posiłek, możesz zrobić z niej jeszcze wiele innych dań np. faszerowane papryki.