Ketchup zawiera pomidory z upraw ekologicznych, które są przebogate w szereg składników odżywczych, m.in. likopen o właściwościach przeciwutleniających, potas, błonnik czy witaminy A i C. Co najważniejsze – ich wchłanianie nie jest zaburzone przez dodatek cukru.
Nasz sos składa się z surowców ekologicznych, które wspólnie tworzą produkt bogaty w silne przeciwutleniacze
Likopen, zawarty w pomidorach pochodzących z upraw ekologicznych, wykazuje szereg korzystnych właściwości.
Malutkie ziarenka sezamu kryją w sobie bogactwo witamin i minerałów. Ich spożywanie jest zalecane w okresach przejściowych, gdy nasza odporność zostaje wystawiona na próbę – składniki sezamu poprawiają nastrój i stymulują energię życiową.
Musztardę zaleca się osobom walczącym z otyłością i niedoczynnością tarczycy, kiedy należy zastosować zabiegi przyspieszające metabolizm.
Specyficzny smak gorczycy oraz lecznicze właściwości zawdzięczamy zawartej w niej substancji aktywnej – synapinie. Gorczyca występuje w kilku odmianach – najostrzejszą z nich jest sarepska, najłagodniejsza zaś biała.
W koncentracie pomidorowym znajdziemy mega dawkę wszystkich prozdrowotnych substancji znajdujących się w świeżym surowcu.
100% natury, wartościowy dodatek do dań śniadaniowych, wypieków i potraw, wysoka zawartość magnezu i żelaza, naturalne źródło: błonnika, białka (zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne odpowiednie dla wegan), gotowy do spożycia
Majonez wegański z pestek słonecznika - na rynku jako jedyny bez dodatku jaj. produkt 100% roślinny zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe: 45,4 g/100 g produkt bezglutenowy odpowiedni dla wegan i wegetarian Majonez bez jaj to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych majonezów. Przygotujesz z nim zdrową sałatkę jarzynową, dressing do warzyw oraz wzbogacisz smak...
Ocet balsamiczny biały otrzymywany jest z najwyższej jakości surowców pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Powstaje z moszczu białych winogron. Jest to łagodniejsza odmiana ciemnego octu balsamicznego. Posiada złocistą barwę, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny, intensywny, winny zapach, który nadaje potrawom wyjątkowy charakter.
Biały ocet winny otrzymywany jest z białego wina, powstałego z białych winogron, pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Posiada złocistą barwę i łagodny, kwaśny smak, który podkreśli i wzbogaci potrawy kuchni polskiej, w szczególności żurku.
Tofu wędzone Look Food jest produktem powstającym z soi, pochodzącej z kontrolowanych upraw ekologicznych. Produkt jest otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Tofu charakteryzuje się wysoką zawartością białka, które przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Ekologiczne tofu Look Food stanowi wartościowy i...
Produkt sterylizowany, bezglutenowy, odpowiedni dla wegan. Wysoka zawartość białka. Sugerowany sposób spożycia: tofu rozdrobnione bądź pokrojone można smażyć, gotować, grillować lub dodawać bezpośrednio do potrawy.
Koncentrat pomidorowy Podravka powstaje z najwyższej jakości wyselekcjonowanych pomidorów, w procesie naturalnej obróbki, bez dodatku konserwantów i innych ulepszaczy smakowych. Dołożyliśmy wszelkich starań aby w koncentratach pomidorowych Podravka oferować prawdziwie pomidorową esencję.
Ajvar łagodny Podravka to pasta warzywna, która stanowi doskonały dodatek do dań. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzałych w słońcu południowej Europy oraz starannie dobranej mieszance przypraw. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury, nie zawiera konserwantów, aromatów i sztucznych...
Ajvar ostry Podravka to pasta warzywna, która stanowi doskonały dodatek do dań. Swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzałych w słońcu południowej Europy oraz starannie dobranej mieszance przypraw. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury, nie zawiera konserwantów, aromatów i sztucznych dodatków.
Klasyczny sos sojowy w wersji bezglutenowej, zachowuje wszystkie walory smakowe sosu sojowego a równocześnie jest odpowiedzią na potrzeby osób będących na diecie pozbawionej glutenu. Naturalnie warzony, nie zawiera substancji konserwujących ani glutaminianu sodu. Produkt wytworzony z soi niemodyfikowanej genetycznie (bez GMO).
Sos sojowy to podstawa! Jeden z najważniejszych składników kuchni azjatyckiej oraz baza kuchni chińskiej. Naturalnie warzony sos sojowy, przygotowany wedle oryginalnej receptury pochodzącej z Chin i sięgającej wielu tysięcy lat. Powstaje dzięki dodaniu karmelu do jasnego sosu sojowego oraz poddaniu ponownej fermentacji.
Cienkie listki alg są jednym ze składników sushi oraz japońskich kanapek onigiri, ale ich zastosowanie jest znacznie szersze. Używane są jako dodatek do zup, ryżu, makaronu i potraw z jajek. Są doskonałym źródłem białka.
Produkt bezglutenowy. Papier ryżowy jest niezbędnym składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Sporządzony z mąki ryżowej, wody i soli, jest naturalny i pożywny. To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Ale w papier ryżowy można zawinąć...
Najostrzejsza z past curry, w 50% składa się z zielonych papryczek chili. Aromatyczna trawa cytrynowa, limonka i liście kaffiru przełamują ostrość chili. Pasta idealna do przygotowania dań warzywnych i mięsnych.
Majonez kielecki doskonale sprawdza się na wielkanocnym stole. To świetny dodatek do jajek, wędlin, serów. Można smarować go bezpośrednio na kanapki, dodawać do sałatek, surówek, a na jego bazie przygotować pyszne sosy, np. czosnkowy lub ziołowy. Już niewielka jego ilość zapewni unikalny smak potrawie.
Pesto Rosso Podravka to aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem suszonych pomidorów, dojrzałych w śródziemnomorskim słońcu, połączony z orzechami nerkowca i znakomitymi serami Grana Padano i Pecorino.