Pokrzywa, często traktowana jako uciążliwy chwast, jest rośliną leczniczą. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy organiczne, sole mineralne, np. potasu i wapnia oraz kwas krzemowy.
Zielona herbata jest bogata w witaminy B1, B2, B5, K, PP, związki garbnikowe, alkaloidy, związki purynowe, kumaryny i lecytynę.
Owoc ostropestu plamistego przyczynia się do ochrony wątroby, wspierając jej prawidłowe funkcjonowanie oraz zwiększając jej potencjał odtruwający. Wspomaga proces trawienia i oczyszczania organizmu. Ponadto stanowi ochronę przed działaniem wolnych rodników w związku ze stresem, spożywaniem alkoholu, promieniowaniem UV i zanieczyszczeniem środowiska.
Wysokogatunkowa herbata Pu-erh jest znana i ceniona od wieków za wyjątkowe właściwości.
Pyszne, soczyste i dojrzałe owoce wiśni połączone z odrobiną aromatycznego, korzennego, delikatnie pikantnego cynamonu - nasza nowa propozycja na jesienne i zimowe wieczory.
Dzika róża i malina to oryginalne połączenie owoców, które zapewnia doskonały zastrzyk energii na cały dzień! W skład herbaty wchodzą: owoce dzikiej róży, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, owoce maliny, koncentrat soku z aronii, aromaty, kwas cytrynowy.
Owoce żurawiny to prawdziwe źródło witamin, soli mineralnych oraz innych bardzo cennych substancji. Są naturalnymi antyoksydantami, które łagodzą negatywne działanie wolnych rodników i stanowią naturalną ochronę komórek naszego organizmu przed ich wpływem.
Mango i brzoskwinia idealnie dopełniają smak jabłek. Dla tych, którzy lubią odrobinę egzotyki na co dzień.
Lubimy maliny, a w połączeniu z żurawiną lubimy je jeszcze bardziej. Słodki smak zawdzięczamy jedynie dojrzałym w słońcu owocom.
Słodki, naturalnie mętny sok z jabłek tłoczonych na zimno. W naszym sadzie rośnie wiele jabłoni, ale do tego soku wybieramy jedynie te odmiany, które rodzą słodkie i soczyste owoce.
Według nas najlepszym orzeźwiającym towarzystwem dla jabłka jest agrest. Nie zmienia jego smaku, a jedynie sprawia, że kwaśne nuty zostają wyciągnięte na pierwszy plan.
Jabłko i marchewka to naprawdę słodkie połączenie. Wybraliśmy soczyste i chrupiące marchewki, by nasz sok pozostał klarowny i nie stracił orzeźwiającego charakteru.
Lubimy pigwę za jej mocny smak. Wystarczy dodać niewielką jej ilość, aby sok stał się przyjemnie kwaskowy. Pełna witaminy C pigwa to nasza ulubiona alternatywa dla cytryny.
Słodki, naturalnie mętny sok z jabłek tłoczonych na zimno. W naszym sadzie rośnie wiele jabłoni, ale do tego soku wybieramy jedynie te odmiany, które rodzą słodkie i soczyste owoce.
Według nas najlepszym orzeźwiającym towarzystwem dla jabłka jest agrest. Nie zmienia jego smaku, a jedynie sprawia, że kwaśne nuty zostają wyciągnięte na pierwszy plan.
Jabłko i marchewka to naprawdę słodkie połączenie. Wybraliśmy soczyste i chrupiące marchewki, by nasz sok pozostał klarowny i nie stracił orzeźwiającego charakteru.
Lubimy pigwę za jej mocny smak. Wystarczy dodać niewielką jej ilość, aby sok stał się przyjemnie kwaskowy. Pełna witaminy C pigwa to nasza ulubiona alternatywa dla cytryny.
Pozycja dla koneserów espresso oraz kaw czarnych poszukujących łagodnych i oryginalnych smaków, wyczuwalna delikatna kwasowość spowija i wypełnia kubki smakowe pobudzając do działania na najwyższych obrotach przez cały dzień.
Pozycja dla koneserów espresso oraz kaw czarnych poszukujących łagodnych i oryginalnych smaków, wyczuwalna delikatna kwasowość spowija i wypełnia kubki smakowe pobudzając do działania na najwyższych obrotach przez cały dzień.
Świetny balans smaku w espresso i klasycznej czarnej kawie, znakomita w kawach mlecznych. Naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach.
Świetny balans smaku w espresso i klasycznej czarnej kawie, znakomita w kawach mlecznych. Naturalna energia i moc zamknięte w najwyższej jakości ziarnach.