Oliwier z oliwą z oliwek to doskonała kompozycja zarówno dla smaku potraw, jak i dostarczenia organizmowi cennych składników. Produkt oprócz oleju rzepakowego posiada dodatek 5% oliwy z oliwek.
Ekologiczny olej lniany to olej roślinny tłoczony na zimno z nasion lnu, czyli siemienia lnianego. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych, w tym kwasów tłuszczowych omega-3 (kwas alfa-linolenowy). Kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Olej ryżowy rafinowany powstaje z otrąb ryżowych. Stanowi podstawowy tłuszcz jaki wykorzystuje się w kuchni orientalnej. Jego największą zaletą jest wysoki punkt dymienia (powyżej 250°C), dlatego polecany jest przede wszystkim do smażenia.
Ekologiczny olej rzepakowy Look Food powstaje przez tłoczenie czarnych nasion rzepaku, który pochodzi z ekologicznych upraw. Tłoczenie metodą na zimno gwarantuje zachowanie naturalnych walorów produktu. Charakteryzuje się złocistą barwą, wyrazistym smakiem oraz delikatnym zapachem. Olej z rzepaku tłoczony na zimno Look Food najlepiej sprawdzi się jako...
Olej rzepakowy może służyć nie tylko jako baza do sałatek i potraw podawanych na gorąco, lecz również nadawać im niesamowitego smaku. Doskonale wywiązuje się z tej roli Kujawski z cytryną i bazylią. Poza dostarczeniem organizmowi cennych kwasów omega-3 dostarcza przygotowywanym potrawom intensywnego smaku za sprawą wyrazistej cytryny i aromatycznej...
W tej unikalnej kompozycji olej Kujawski pochodzący z pierwszego tłoczenia został połączony z naturalnymi ziołami, tworząc praktyczną mieszankę podkreślającą unikalny smak potraw. Kujawski z czosnkiem i bazylią stanowi doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 pochodzących z rzepaku. Zawarty w nim czosnek dodaje potrawom ostrości, a...
Stanowiący wyjątkową kompozycję olej Kujawski z ostrą papryką, pomidorami i bazylią sprawia, że przygotowywane z jego udziałem potrawy stają się pyszne, często bez konieczności ich dodatkowego doprawiania. Bazylia dodana do oleju dodaje potrawom intensywnego ziołowego aromatu. Pomidory podkreślają ich smak, a ostra papryka nadaje wyrazistości.
Ten rodzaj Kujawskiego to olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia wzbogacony ziołami – czosnkiem, suszonymi pomidorami i bazylią. Tak dobrana kompozycja ziół sprawia, że Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią stanowi doskonały dodatek na przykład do dań kuchni włoskiej wzbogacając ich smak i aromat oraz nadając potrawom wyrazistego smaku już przed ich...
Ekologiczny olej z pestek dyni powstaje na skutek zimnego tłoczenia nasion dyni, pochodzących z ekologicznych gospodarstw rolnych. Olej ma zielono-brązową barwę i gęstą konsystencję, dlatego stosowany jest jako atrakcyjny i smaczny dodatek do potraw. Stanowi źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Ekologiczny olej z rzepaku powstaje poprzez tłoczenie czarnych nasion rzepaku, pochodzącego z ekologicznych gospodarstw rolnych. Olej z rzepaku charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Ekologiczna oliwa z oliwek, zwana również „złotym płynem”, otrzymywana jest w wyniku tłoczenia na zimno miąższu oliwek. Oliwa jest podstawowym tłuszczem w diecie śródziemnomorskiej. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów jednonienasyconych. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego...
Ekologiczna oliwa z oliwek, zwana również „złotym płynem”, otrzymywana jest w wyniku tłoczenia na zimno miąższu oliwek. Oliwa jest podstawowym tłuszczem w diecie śródziemnomorskiej. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów jednonienasyconych