Podkategorie
Nasiona chia sprawdzą się doskonale jako baza do puddingu, dodatek do owsianek, batonów proteinowych oraz smoothie.
Morwa biała to doskonały dodatek do musli, jogurtów, słodkich śniadań oraz deserów.
Migdały to doskonała przekąska, dodatek do śniadań na słodko, doskonale sprawdzą się także jako główny składnik do przygotowania domowego napoju migdałowego oraz masła migdałowego.
Jagody goji to doskonały dodatek do deserów, smoothie, śniadań na słodko oraz czekolad.
Orzechy brazylijskie mają maślaną konsystencję i mocno orzechowy smak, dlatego najlepiej smakują jako samodzielna przekąska.
Orzechy laskowe mają słodki smak i można je jeść zarówno na surowo, jak i prażone lub w postaci pasty orzechowej.
Orzechy pekan sprawdzą się nie tylko w formie przekąski, ale także jako dodatek do wypieków oraz jako pasta orzechowa.
Orzechy macadamia to doskonała przekąska, a także dodatek do ciepłych potraw. Świetnie smakują także w formie pasty orzechowej.
Orzeszki piniowe to doskonały dodatek do sałatek, a także jeden z głównych składników tradycyjnego, włoskiego pesto.
Migdały to doskonała przekąska, dodatek do śniadań na słodko, doskonale sprawdzą się także jako główny składnik do przygotowania domowego napoju migdałowego oraz masła migdałowego.
Sezam sprawdzi się jako dodatek do batonów proteinowych, chleba, owsianek, a także dań kuchni azjatyckiej.
Suszone śliwki sprawdzą się doskonale jako przekąska, a także jako dodatek do śniadań na słodko, musów, soków oraz dań mięsnych.
Wiórki kokosowe to doskonały dodatek do owsianek, musli, granoli oraz ciast, deserów i lodów.