Podkategorie
Jagody goji to doskonały dodatek do deserów, smoothie, śniadań na słodko oraz czekolad.
Kminek dodajemy do bigosu, kapuśniaku, barszczu, pasztecików, kiełbas czy wiejskiego chleba. Świetnie pasuje też do schabu, ćwikł i ziemniaków ,często spotykanych w polskich daniach.
Mieszanki stanowią wyjątkową kompozycję ziaren, warzyw i przypraw, z których w prosty sposób przygotujesz pyszny, pożywny i pełnowartościowy posiłek.
Mieszanki stanowią wyjątkową kompozycję ziaren, warzyw i przypraw, z których w prosty sposób przygotujesz pyszny, pożywny i pełnowartościowy posiłek.
Mieszanki stanowią wyjątkową kompozycję ziaren, warzyw i przypraw, z których w prosty sposób przygotujesz pyszny, pożywny i pełnowartościowy posiłek.
Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z ciemnobrązowymi ziarnami ryżu dzikiego. Mieszanka jest atrakcyjnym dodatkiem do wykwintnych potraw. Doskonale sprawdza się jako uzupełnienie sałatek i dań głównych. Zachwyca nie tylko smakiem, ale też atrakcyjnym wyglądem.
Ryż sushi to ryż biały okrągły, który po ugotowaniu ma miękką, lepką i aksamitną konsystencję. Dzięki temu łatwo można formować z niego sushi i cieszyć się jego wyśmienitym smakiem. Ryż do sushi posiada niską zawartość tłuszczu i i nie zawiera cukrów.
Ryż amerykański to uniwersalna i chętnie wykorzystywana w kuchni odmiana ryżu o śnieżnobiałych i smukłych ziarnach, które po ugotowaniu pozostają sypkie. Neutralny aromat ryżu amerykańskiego doskonale harmonizuje z rozmaitymi daniami mięsnymi oraz wegetariańskimi, a dzięki łagodnemu smakowi dobrze sprawdza się również jako składnik słodkich deserów.
Ryż 3 kolory to mieszanka trzech odmian ryżu o naturalnie kolorowych ziarnach. To idealna kompozycja złocistego ryżu parboiled z dodatkiem ryżu czerwonego i czarnych ziaren ryżu dzikiego. To atrakcyjny dodatek do wykwintnych dań. Fantastycznie sprawdza się jako dodatek do kolorowych sałatek. Świetnie prezentuje się na talerzu i doskonale smakuje! Posiada...
Ryż naturalny brązowy uznawany jest za jedną z najbardziej wartościowych odmian ryżu. Wszystko dlatego, że pozbawiony jest jedynie łuski wokół ziarna. Jego brązowy kolor jest spowodowany obecnością kilku warstw otrąb, zawierających składniki mineralne m.in. magnez i fosfor.
Ryż parboiled jest ryżem białym, długoziarnistym poddanym specjalnemu procesowi działania pary wodnej. Parabolizacja powoduje przenikanie składników odżywczych z okrywy ziarna do jego wnętrza. Także dzięki niej ziarna nie kleją się po ugotowaniu. Ryż parboiled posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów, doskonale sprawdza się jako zamiennik kasz czy...
W naszej bogatej ofercie ryżu nie mogło zabraknąć ryżu jaśminowego. Pochodzi on z Półwyspu Indochińskiego. Charakteryzuje się delikatnym aromatem, przypominającym zapach kwiatów jaśminowych. Ma białe, delikatne i smukłe ziarna. Stanowi świetny dodatek zarówno do dań głównych w wersji wytrawnej i na słodko, a także doskonałe uzupełnienie deserów i sałatek.
Ryż dziki to odmiana ryżu o bardzo długich, ciemnobrązowych ziarnach i orzechowym smaku. Jest on trawą wodną rosnącą na pograniczu USA i Kanady. Z prostego pożywienia Indian stały się składnikiem kuchni smakoszy i elementem wykwintnych dań. Ryż dziki jest też źródłem błonnika pokarmowego i białka.
Ryż czerwony stanowi cenne uzupełnienie innych odmian ryżu. Ze względu na delikatny słodki smak i charakterystyczną dla pełnoziarnistego ryżu brązowego orzechową nutę doskonale komponuje się ze słodkimi deserami oraz słonymi daniami.
Ryż biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Jest to produkt, który stanowi doskonałe uzupełnienie każdej potrawy – zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Znany i lubiany Ryż biały Risana gości na stołach naszych klientów od...
Ryż biały okrągły to odmiana ryżu, którą można wykorzystać do przygotowania zarówno smacznych deserów jak i dań głównych. Dzięki kremowej konsystencji produkt ten świetnie nadaje się do przygotowania słodkich potraw, w tym ryżu mlecznego z ulubionymi dodatkami. Delikatna struktura okrągłych ziaren ryżu pozwala na wykorzystanie go także jako dodatek do zup.
Ryż basmati z dodatkiem quinoi 3 kolory, (komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej) to niezwykłe połączenie smaku i konsystencji. Szlachetny aromat ryżu basmati wzbogacony o orzechową nutę quinoi czerwonej, która wraz z charakterystyczną chrupkością ziaren quinoi czarnej, tworzą wyjątkową kompozycję ziaren.
Kasza jaglana produkowana jest z prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż na świecie, poddanego procesowi obłuszczania. Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i chromu. Dodatkowo kaszę jaglaną cechuje wysoka zawartość magnezu. Kasza ta stanowi doskonały dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami.
Kasza jęczmienna pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren jęczmienia, poddanych sortowaniu i obłuszczaniu. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu i żelaza.
Kasza jaglana prażona to drobne, okrągłe, obłuszczone ziarna prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż. Produkt cechuje niska zawartość cukrów oraz wysoka zawartość cynku. Kasza jaglana prażona stanowi źródło magnezu i żelaza. Prażenie kaszy jaglanej wpływa pozytywnie na smak, zapach, a także konsystencję produktu.
Kasza jęczmienna perłowa, zwana również kaszą mazurską. Są to sortowane, obłuszczone, krojone i polerowane ziarna jęczmienia. Produkt ten posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Kasza jęczmienna perłowa jest źródłem cynku i magnezu. Podobnie jak pozostałe kasze z naszej oferty stanowi...
Kasza owsiana prażona pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren owsa, poddanych sortowaniu, obłuszczaniu oraz prażeniu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego i magnezu. Posiada niską zawartość cukrów. Jest źródłem potasu oraz żelaza.
Kasza jęczmienna w 6 minut produkowana jest z obłuszczonych ziaren jęczmienia, poddanych procesowi krojenia, sortowania, a następnie prażenia. Dzięki takiemu przygotowaniu znacznie skraca się czas jej gotowania, a doskonały dodatek do dań głównych jest gotowy do spożycia już po 6 minutach! Z tego względu kasza jęczmienna w 6 minut nazywana jest też kaszą...