Mąka Tortowa to najjaśniejsza i najdelikatniejsza z produkowanych mąk. Polecamy ją do wypieku ciast biszkoptowych.
Mąka Warmińska to mąka uniwersalna. Szczególnie polecamy ją do wypieku ciast drożdżowych i babek.
Mąkę luksusową polecamy do wypieku murzynków, pierników i ciast drożdżowych. Doskonale nadaje się do naleśników oraz na pizzę.
Mąkę żytnią stosuje się do wypieku domowego pieczywa na naturalnym zakwasie.
Mąka Pszenna Typ 750 doskonale nadaję się do wypiekania chleba pszennego.
Gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy do wypieku chlebów i ciastek pełnoziarnistych.
Mąka z pełnego przemiału żyta. Stosuje się ją do wypieku chleba razowego.
Stosowana jest jako dodatek do ciast kruchych. Znakomicie nadaje się do zaprawiania zup i sosów.
Bezglutenowa, ekologiczna mąka kokosowa powstaje ze zmielonego miąższu orzechów kokosowych, pochodzących z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych. Posiada przyjemny zapach i smak kokosa. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Stanowi idealny dodatek do codziennej, zbilansowanej diety.
Mąka kukurydziana ekologiczna może mieć zastosowanie jako baza do przygotowania tortilli, naleśników, makaronów oraz pieczywa - szczególnie dobrze się sprawdza jeśli połączysz ją z inną mąką.
Mąka ryżowa to produkt pozyskiwany z ryżu, stosowany najczęściej w kuchni azjatyckiej. Mąka wytwarzana jest poprzez zmielenie oczyszczonych ziaren ryżu. Stanowi znakomitą alternatywę popularnej mąki pszennej. W odróżnieniu od niej nie zawiera glutenu - białka o właściwościach alergizujących, dlatego jest powszechnie stosowana u osób na diecie bezglutenowej.
Mąka owsiana typ 1850 to doskonały dodatek do innych mąk przy wypieku chleba, owies ma wysoką wartość odżywczą, jest bogaty w łatwo przyswajalne tłuszcze i proteiny, a także w wapń, żelazo, fosfor, jod, witaminy z grupy B i witaminę E.
Ekologiczna mąka z kaszy jaglanej, powstała ze zmielenia obłuszczonego ziarna prosa (zmielona kasza jaglana).Ziarno prosa jest jednym z najdłużej znanych ludzkości zbóż.
Mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski. Spożywanie mąki gryczanej oraz kaszy gryczanej uznawane jest za bardzo korzystne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.